Officieel: Fiat 500L Living, de zevenzitter dus

fiat-500l-living

Living, dat is de toevoeging waarmee de extra lange Fiat 500L wordt aangeduid. Volgende maand zal de nieuweling zijn wereldpremière meemaken en zo is dus eindelijk bekend hoe de 5+2 zitter van Fiat gaat heten.

Tot en met de achterportieren is er niets veranderd ten opzichte van de normale 500L en daarom zijn we ook wel blij dat het model gewoon 500L is blijven heten met een extra toevoeging. ‘Living’ komt van ‘living space’, oftewel leefruimte, en dat stond dan ook centraal in de ontwikkeling van de auto. Rijden doet de 500L Living dan ook hetzelfde als zijn kortere broertje. Nou ja, ‘broertje’, ook dat model verrast al met een enorme binnenruimte.

De Fiat 500L Living is een mix van effectief gebruik van ruimte en onmiskenbaar ‘made by Fiat’-design. Met een additionele derde zitrij is het de meest compacte ‘5 + 2’ MPV in zijn segment: 4,35 m lang, 1,78 m breed en 1,67 m hoog. Verder biedt de 500L Living – hoewel hij 20 centimeter minder lang is dan een stationwagon uit het C-segment – optimaal comfort, leef- en bagageruimte (638 dm3).

[nggallery id=169]

Bij de introductie zullen twee benzinemotoren leverbaar zijn: een 1.4 16v met 95 pk en een 105 pk sterke TwinAir Turbo. Ook zijn er diesels te bestellen: een 1.6 MultiJet II met 105 pk en 1.3 MultiJet II met 85 pk (ook in combinatie met automatische transmissie).

Het aanbod omvat twee versies (Pop Star en Lounge), beide met vijf of zeven zitplaatsen, negentien exterieurkleuren (waaronder elf two-tone combinaties), zes interieurvarianten en vijftien verschillende wielen en wieldoppen. In totaal zijn er liefst 282 combinaties mogelijk. Fiat biedt bij de 500L Living verder opties aan die je eerder verwacht in een hoger segment, zoals een lederen interieur, een geïntegreerd navigatiesysteem en een assisterende camera aan de achterzijde.

De Fiat 500L Living wordt geproduceerd in de Servische fabriek in Kragujevac. In juli start verkoop in Italië. Deze zomer zal de Fiat 500L Living ook bij de Nederlandse Fiat-dealers staan.