Officieel: Fiat 500L Living, de zevenzitter dus

fiat-500l-living

Living, dat is de toevoeging waarmee de extra lange Fiat 500L wordt aangeduid. Volgende maand zal de nieuweling zijn wereldpremière meemaken en zo is dus eindelijk bekend hoe de 5+2 zitter van Fiat gaat heten.

Tot en met de achterportieren is er niets veranderd ten opzichte van de normale 500L en daarom zijn we ook wel blij dat het model gewoon 500L is blijven heten met een extra toevoeging. ‘Living’ komt van ‘living space’, oftewel leefruimte, en dat stond dan ook centraal in de ontwikkeling van de auto. Rijden doet de 500L Living dan ook hetzelfde als zijn kortere broertje. Nou ja, ‘broertje’, ook dat model verrast al met een enorme binnenruimte.

De Fiat 500L Living is een mix van effectief gebruik van ruimte en onmiskenbaar ‘made by Fiat’-design. Met een additionele derde zitrij is het de meest compacte ‘5 + 2’ MPV in zijn segment: 4,35 m lang, 1,78 m breed en 1,67 m hoog. Verder biedt de 500L Living – hoewel hij 20 centimeter minder lang is dan een stationwagon uit het C-segment – optimaal comfort, leef- en bagageruimte (638 dm3).

[nggallery id=169]

Bij de introductie zullen twee benzinemotoren leverbaar zijn: een 1.4 16v met 95 pk en een 105 pk sterke TwinAir Turbo. Ook zijn er diesels te bestellen: een 1.6 MultiJet II met 105 pk en 1.3 MultiJet II met 85 pk (ook in combinatie met automatische transmissie).

Het aanbod omvat twee versies (Pop Star en Lounge), beide met vijf of zeven zitplaatsen, negentien exterieurkleuren (waaronder elf two-tone combinaties), zes interieurvarianten en vijftien verschillende wielen en wieldoppen. In totaal zijn er liefst 282 combinaties mogelijk. Fiat biedt bij de 500L Living verder opties aan die je eerder verwacht in een hoger segment, zoals een lederen interieur, een geïntegreerd navigatiesysteem en een assisterende camera aan de achterzijde.

De Fiat 500L Living wordt geproduceerd in de Servische fabriek in Kragujevac. In juli start verkoop in Italië. Deze zomer zal de Fiat 500L Living ook bij de Nederlandse Fiat-dealers staan.

  1. Leuk auto! Misschien wel mooier geproportioneerd dan de 500L. Ben benieuwd hoe de auto in het echt eruit ziet. Mooi dat er opties zijn die je eerder verwacht in een hoger segment, helaas zijn de geoffreerde motoren dat geenzins. Deze verwacht je eerder in een lager segment (waar ze ook inzitten :-).
    M.a.w. de auto is niet echt een allround familie auto met deze motoren. Alleen de 105 Pk diesel is een goede instap uitvoering. Snel de motoren van de Giulietta gaan monteren dan wordt het echt een serieus alternatief voor een C4 Picasso of VW Golf variant.

  2. Ik ben het met Ton eens. Deze auto heeft een 1.4 Turbo MA (140 en 165 pk) nodig.
    Een 120 Pk diesel zou ook niet misstaan.

    1. Denk dat Johnny wel eens gelijk kan hebben. Een hoog koppel – zeker in de lage toeren – zorgen voor vlot wegrijden, daarna is de koek gauw op en een strepentrekker zal het nooit worden maar wel voldoende voor het dagelijkse Nederlandse flits/trajectcontrole/drempelverkeer.

      Ter vergelijk; mijn wijlen Delta II had weliswaar 130 pk maar “slechts” 165 Nm koppel. De eerste meters vanaf het stoplicht was ie toch echt niet zo snel (9,4 naar de 100) omdat ie er vanaf 3500 giri er pas goed aan wilde trekken (tot 6800 giri, dat dan weer wel). Stiekem zijn de dieselmotoren vanwege hun hoge koppel in de lage toeren dan ook eigenlijk veel fijner om te rijden dan benzinemotoren.

      Uiteraard is de 165 pk die de Amerikaanse versie’s krijgen veel vlotter en te prefereren.

  3. Voor een 7-zitter is de twin-air onder de maat. Aan de andere kant zie je in Nederland in een 7-zitter nooit meer dan gemiddeld 2 personen. (als je al geluk hebt…)

    Amerikanen zijn zich meer bewust van carpoolen. Doordeweeks zet moeder smorgens eerst d’r man af bij het werk om vervolgens de kids naar school te rijden waarna ze zelf meteen naar de bijbaan kan. Daarna even langs de supermarkt , de kids weer halen en d’r vent. In het weekend zitten allen stoelen vol om te voldoen aan de bekende term “soccer-mom”. Die kennen we hier niet omdat de vaders hun kinderen liever zelf naar een uitwedstrijd brengen.

    Zelf heb ik liever de Freemont , om er vervolgens ook alleen in te zitten. 🙂

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *