Officieel: Fiat Fullback is nieuwe pick-up

fiat-fullback-2016

Geen nieuw compact model deze keer, maar een grote pick-up voor intensief gebruik. Niet voor niets presenteert Fiat de nieuwkomer op de Dubai International Motor Show, de grootste autoshow van het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Dat wil echter niet zeggen dat ‘wij’ hem niet krijgen: rond juni 2016 staat de Fullback bij de Nederlandse Fiat Professional dealer.

Ben je bij de dealer om je Fullback samen te stellen dan heb je wel even de tijd nodig. Als eerste zijn er vier configuraties: Single Cab, Extended Cab, Double Cab en Chassis. De Fiat Fullback biedt een compleet aanbod van varianten die aangepast worden op de behoeftes die spelen op lokale markten. Om in Nederland in aanmerking te komen voor grijs kenteken, zal zowel de Extended Cab als Double Cab aangepast worden. Bij de Extended Cab wordt er een schot geplaatst, terwijl de auto verlengd wordt als het gaat om de Double Cab. De verlenging wordt lokaal verzorgd door Veth Automotive.
Heb je eenmaal je uitvoering gekozen dan kun je gaan kiezen uit de drie uitrustingsniveaus. Qua motorisatie kun je (voorlopig) kiezen uit een 150 óf 180 pk sterke 2.4 turbodiesel die is opgetrokken uit aluminium en gekoppeld is aan een vijftrapsautomaat of een handgeschakelde zesbak. Zijn vermogen kan de Fullback kwijt via de achterwielen of, optioneel, via alle vier de wielen.

fiat-fullback-2016b

Op gebied van configuratie, laadvermogen, trekgewicht, afmetingen en motoren kan de auto zich meten met de besten in zijn segment.

Alle Fullback-versies hebben een maximum hoogte van 1.780 mm, zijn tot 1.815 mm breed en beschikken over een wielbasis van 3.000 mm. De lengte varieert afhankelijk van de configuratie: 5.155 mm (Single Cab), 5.275 mm (Extended Cab), 5.285 mm (Double Cab). Ook de lengte van het laadgedeelte kan verschillen: 2.265 mm (Single Cab), 1.850 mm (Extended Cab) en 1.520 mm (Double Cab). Het laadvermogen kan afhankelijk van de uitvoering, oplopen tot 1.100 kg.

Mocht je het idee hebben dat je de Fiat Fullback al eens gezien hebt: vermoedelijk komt dat door de Mitsubishi L200. De Fullback is uit een samenwerking tussen de twee merken ontstaan.