Officieel: Fiat presenteert de vernieuwde Ducato

fiat-ducato-2015-01

Fiat is nog wat spaarzaam met het beeldmateriaal maar de Professional afdeling van het merk heeft zojuist de flink vernieuwde Fiat Ducato gepresenteerd. Met een compleet nieuw front dat er frisser uitziet moet de nieuweling er weer een tijdje tegenaan kunnen.

Sinds 1981 zijn er meer dan 2.6 miljoen exemplaren van de Fiat Ducato verkocht, dat betekent dat de forse bedrijfswagen belangrijk is voor Fiat en daarom presenteert het merk dan ook vol trots de zesde generatie van de Ducato. Wat direct opvalt is een frissere uitstraling die weer helemaal bij de tijd is. Het zal je niet verbazen maar het verschilt niet heel veel van de ook net gepresenteerde zusjes van Citroën en Peugeot. Niet alleen de look is weer verfijnd, ook het interieur is bijgeschaafd met onder andere nieuwe stoelen en biedt het interieur speciale ondersteuning voor tablets en smartphones.

Aan een rijke uitrusting geen gebrek bij de nieuwe Ducato: ESC, Hill Holder, Anti-rollover-systeem (LAC) en een hele zwik aan veiligheidssystemen zijn standaard, evenals prettige zaken als radio met Bluetooth en MP3-speler. Uitbreiden van het audiosysteem kan ook met onder andere 5″ touchscreen scherm, achteruitrijcamera, geïntegreerde navigatie en digitale radio (DAB).

De Ducato is leverbaar in een groot deel van de wereld, naast de bekende markten is de bestseller ook te krijgen in Rusland, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Australië. In Noord-Amerika is de Ducato sinds kort leverbaar onder de RAM-vlag.

fiat-ducato-2015-02

De nieuwe styling van het exterieur omvat een dynamische vormgeving, gecombineerd met een functionaliteit. Zo is de voorbumper opgebouwd uit drie losse delen om reparatiekosten te verminderen. Mocht je hem dus rechts tegen een paaltje zetten dan volstaat de aanschaf van een rechter deel van de bumper om je Ducato er weer als nieuw uit te laten zien. In het interieur kan gekozen worden voor drie uitrustingsniveaus, te weten Classic, Techno en Lounge. Daarbij is de Classic de al behoorlijk aangeklede instapper en de Lounge de meest luxe van het trio.

Ook bij bedrijfswagen speelt uitstoot en verbruik een steeds grotere rol en in die categorieën scoort de Ducato dan ook erg goed. De zuinigste Ducato heeft slechts 5,8 liter diesel per 100 kilometer nodig en stoot dan slechts 158 gram CO2 per kilometer uit (NEDC-cyclus). Als we de motoren even opsommen ziet het lijstje er als volgt uit:

Motor Versnellingen Vermogen Koppel
2.0 MultiJet 5 115 pk 280 Nm
2.3 MultiJet 6 130 pk 320 Nm
2.3 MultiJet 6 150 pk 350 Nm
3.0 MultiJet 6 180 pk 400 Nm

Op beide 2.3 motoren en de 3.0 is ook de Comfort Matic versnellingsbak leverbaar. Prijzen en meer foto’s volgen later.