Officieel: LaFerrari Spider gepresenteerd

Ferrari heeft de eerste foto’s en informatie vrijgegeven van de open variant van de LaFerrari. Een naam wordt er in de officiële berichtgeving nog niet aan de nieuweling gegeven, Ferrari heeft het voorlopig nog uitsluitend over een limited edition. Uiteraard kunnen we er vrijwel zeker vanuit gaan dat de dakloze LaFerrari als Spider of Aperta door het leven zal gaan.

Voor de technische specificaties moeten we nog even geduld hebben, deze worden tijdens de Autoshow van Parijs bekendgemaakt. Daar krijgen we ook te horen hoeveel ‘Spider/Aperta’s’ er gebouwd gaan worden, al is dat voor de serieus gegadigde niet erg van belang: alle exemplaren zijn reeds verkocht bij een exclusieve preview.

Bij de open LaFerrari zijn twee opties leverbaar als uitneembaar dak: een koolstofvezel hardtop en een verwijderbare softtop. We vermoeden dat alle eigenaren de beide vinkjes hebben gezet. Qua techniek hoef je niet al te veel spannend nieuws te verwachten, deze is identiek aan de gesloten ‘Laffe’: 800 pk uit de enorme V12, 163 pk uit de elektromotor, goed voor een gecombineerd vermogen van 963 pk!

Wel een flinke aanpassing zien we aan het chassis, dat is verstevigd om dezelfde stijfheid te kunnen garanderen als bij de dichte supercar. Datzelfde geldt voor de aerodynamica, ‘open’ is er dezelfde luchtweerstandcoëfficiënt als in gesloten toestand.

[Best_Wordpress_Gallery id=”6″ gal_title=”LaFerrari Spider Aperta”]