Officieel: Maserati GranTurismo MC Stradale 2013

maserati-granturismo-mc-2013

Nog een primeur voor Maserati op de Autosalon van Genève. Niet alleen de nieuwe Quattroporte zal zijn Europese debuut beleven, ook de nieuwe Granturismo MC Stradale met vier zitplaatsen is te zien op de autoshow die van 7 t/m 17 maart plaatsvindt. Ultieme luxe en sportiviteit zorgen voor een combinatie waar Maserati altijd al ijzersterk in is geweest.

In vergelijking met de voorganger is bij de nieuwe MC Stradale ruimte voor twee personen extra. De in Viale Ciro Menotti (Modena) gebouwde GranTurismo is daarmee de nieuwe topuitvoering van het model waar ook dit jaar weer het Maserati Trofeo Kampioenschap mee gereden gaat worden. Nieuw zijn niet alleen de twee extra zetels achterin, ook de motorkap is aangepast en kreeg een centrale luchtinlaat. Deze lap plaatwerk is gefabriceerd van koolstofvezel. Aan de achterzijde zien we gewijzigde uitlaten. De prachtige coupé staat op nieuw ontworpen, gesmede 20″ wielen.

[nggallery id=140]

Onder de eerder genoemde, lichtgewicht motorkap de bekende 4,7 liter V8 met 460 pk die wordt gekoppeld aan de MC Race Shift 6-traps elektronisch geschakelde versnellingsbak. De 300 km/u wordt met 3 kilometer overschreven en terug naar stilstand lukt uitstekend door de montage van nieuwe carbonkeramische schijfremmen van Brembo