One-Off: Ferrari 458 MM Speciale

ferrari-458-mm-speciale

Wederom een uniek model van de Special Program adfeling van Ferrari, de 458 MM Speciale. De SP-modellen zijn eenmalige projecten voor klanten die net dat beetje extra willen. De nieuwe One-Off is gepresenteerd tijdens een shakedown op het circuit van Fiorano.

De klant koos voor extra sportieve lijnen van zijn op de 458 Speciale gebaseerde auto. Met een ‘viziereffect’ door de zwarte A-stijlen is er een knipoog naar de legendarische 288 GTO. De auto werd ontworpen door Ferrari Styling Centre zelf.

Aangezien verdere productie van dit model is uitgesloten is de gehele carrosserie met de hand vervaardigd. Hiervoor is gebruik gemaakt van aluminium en composiet koolstofvezel. De 458 MM Speciale heeft ook geheel nieuwe luchtinlaten die de flanken een compleet nieuwe uitstraling geven. Ook de voor- en achterzijde van de 458 MM Speciale zijn volledig nieuw vormgegeven waardoor er wel gelijkenis lijkt te zijn met de originele 458 maar er toch geen paneel hetzelfde is.

De 458 MM Speciale staat op speciale wielen die exclusief aan deze unieke auto zijn voorbehouden. Eveneens onderscheidend zijn de speciaal voor deze auto aangepaste lichtunits voor en achter. Verder profiteert het interieur van een opgewaardeerd audiosysteem en bekleding die past bij de specifieke wensen van de eigenaar. De Cioccolato-lederen bekleding met witte sierstiksels wordt op elegante wijze geaccentueerd door tal van subtiele accenten, zoals de matwitte ringen rond de bedieningsknoppen op de tunnelconsole.