Opvolger Alfa Romeo 166 wellicht nog eerder dan Giulia

alfa-166-opvolger

We zullen in dit bericht het woord ‘feit’ niet noemen, evenmin zullen we roepen dat we er overtuigd van zijn dat Alfa Romeo er zelf al helemaal uit is. Dat er eindelijk een opvolger van de Alfa Romeo 166 aan zit te komen, is inmiddels bevestigd door de fabriek, maar de Italiaanse krant La Repubblica meldt dat deze wellicht nog eerder komt dan de nieuwe Giulia.

Over de Giulia gaat dit bericht eigenlijk ook niet. Dat model lijkt van 2012, via 2013 en 2014, nu gepland te staan voor 2015. Met compleet nieuwe motoren en een nieuw platform moet de middenklasser een soort nieuw tijdperk van Alfa Romeo gaan betekenen. De Giulia zal tegelijkertijd ook in Amerika voor successen moeten gaan zorgen.

Alfa Romeo komt met een E-segmenter waardoor men eindelijk weer in de hogere regionen van de markt kan meedoen. Een auto die moet gaan concurreren met de BMW 5-serie, de Audi A6, kortom, de gevestigde orde. Hiervoor moet Alfa met een ijzersterke auto komen. men wil dit bereiken door de 166-opvolger te baseren op de Maserati Ghibli die ook volgend jaar verschijnt. Dit betekent de Alfa Romeo het platform gaat delen met de Maserati en dus voorzien zal zijn val achterwielaandrijving en krachtige motoren. In eerste instantie zullen zowel de benzine- als dieselmotor een V6 zijn. Die eerste komt uit Maranello, de tweede is er eentje uit Cento en wordt door VM Motori gebouwd.

Het lijkt er dus op dat er langzaam maar zeker een tijdlijn zichtbaar wordt voor de nieuwe modellen van Alfa Romeo. Dit jaar krijgen we de heerlijke 4C en misschien al een facelift voor de MiTo en Giulietta. In 2014 zou dan de 166-opvolger moeten uitkomen. Nog een jaartje later kunnen we dan eindelijk de Giulia, Duetto en SUV verwachten.