Opvolger Lamborghini Gallardo al eind dit jaar

lamborghini-gallardo-2014-replacement

De Lamborghini Gallardo draait al aardig wat jaartjes mee. Na tien jaar trouwe dienst en behoorlijke verkoopsuccessen (ja, relatief) komt er begin volgend jaar een eind aan de productie van de huidige Gallardo. Al in september van dít jaar krijgen we een voorproefje van de opvolger, die als conceptcar op de IAA van Frankfurt zal staan.

Dat meldt het Engelse AutoCar en heel verrassend is dat niet na de update van oktober vorig jaar. Tien jaar is veel voor een dergelijke supercar. De belangrijkste concurrent, de Ferrari 458 Italia, is een stuk moderner dan de Gallardo, die zoals gezegd dit jaar tien kaarsjes op zijn verjaardagstaart ziet staan.

In september krijgen we dus een ‘concept’ van de opvolger te zien, al zal die naar verwachting niet veel verschillen van de productieversie die begin 2014 gepresenteerd zal worden. Binnen de muren van Lamborghini heeft de opvolger al een naam, namelijk LP724. Er gaan geluiden rond dat de uiteindelijke naam Cabrera zal zijn. Dat lijkt niet alleen een mix van Carrera, Brera en Cerbera, te zijn maar is ook een Spaans eiland. Er zijn ook geruchten die we inmiddels tot feiten kunnen bombarderen: de lengte zal ongeveer 450 cmr bedragen, wat betekent dat de Gallardo-opvolger wat gaat groeien. De looks? Die zullen vermoedelijk veel weg hebben van de Sesto Elemento.

Qua duw in de rug hoeven we ons geen zorgen te maken. Achter de stoelen komt een verbeterde variant van de 5,2 liter V10 te liggen. In de nieuweling krijgt deze meer dan 600 pk. De ‘normale’ Cabrera (we noemen hem maar vast zo om te wennen) krijgt vierwielaandrijving, maar er zullen ook weer versies komen die alleen met de achterste wielen strepen op het asfalt achterlaten.