Opvolger Lamborghini Gallardo wellicht 'Huracan'

lamborghini-cabrera-foto-spia-03

Het is niet de eerste keer dat we Lamborghini’s opvolger voor de Gallardo tonen. Eerder verschenen er al de nodige spyshots en er was al een rendering die vermoedelijk amper afwijkt van de ‘nieuwe Gallardo’. Er is wel nieuws wat betreft de naam, want ineens lijkt ‘Cabrera‘ tot het verleden te behoren.

Het leek al vast te staan als het spreekwoordelijke huis, maar kennelijk vond Lamborghini ‘Cabrera‘ toch niet helemaal geschikt. Wellicht had het iets te maken met de kans op verwarring met ‘Carrera’,  maar dat is uiteraard slechts een gok. De nieuwe naam lijkt Huracan (Hoe-raa-kan) te gaan worden. Zeker weten doen we dat pas op de Autosalon van Detroit, begin 2014.

lamborghini-cabrera-foto-spia-07

Het lijkt er nog steeds op dat de computerschets van kort geleden ‘spot-on’ is, nu we langzaam maar zeker wat meer details van de Huracan (we noemen hem maar vast zo) door de beplakking heen kunnen zien. Voor de achterwielen ligt een V10 met een vermogen van 600 pk. Ondanks vierwielaandrijving zal de Huracan niet meer dan 1.500 kilogram gaan wegen.

Foto’s: Autoblog.it.