Pagani Huayra #01 te koop voor 2 miljoen euro

pagani-huayra-00

De Pagani Huayra, een hypercar waarvan de naam een stuk makkelijker te schrijven is dan uit te spreken (hoe-waai-raa), is slechts voor een zeer select groepje mensen op deze aardkloot weggelegd. Voor wie echter een willekeurig exemplaar nog te gewoontjes is, heeft de Duitse dealer een bijzonder exemplaar te koop: nummero uno!

Bij Excalibur Deutschland, de Duitse Pagani-dealer staat de Huayra met chassisnummer 01 te koop. Het exemplaar dat door diverse media werd getest en ook te zien was in het programma Megafactories dat aandacht besteedde aan het prachtige merk.

pagani-02

De bijzondere Italiaan, uitgerust met een 730 pk sterke 6.0L Twin Turbo V12, heeft slechts 1.000 kilometer op de klok. Daarmee lijkt het nu al de ideale Huayra voor verzamelaars, want hoeveel bijzondere, speciale en gelimiteerde Huayra’s er ook nog mogen komen; van de eerste is er toch écht maar eentje.

pagani-04

De Duitse aanbieder heeft overigens donders goed door dat #01 een bijzonder exemplaar is, het bedrijf biedt nóg een Huayra aan voor een vanafprijs van € 895.000. Vermoedelijk is het regelen van een proefrit net wat lastiger dan normaal.