Pagani Huayra krijgt audio van Sonus Faber

pagani-huayra-sonus-faber-01

Mochten we ooit in de gelegenheid zijn een Pagani Huayra aan te schaffen denken we daarbij waarschijnlijk geen seconde aan de audio-installatie. Niet omdat we niet van een fijn muziekje houden onderweg, maar in een Pagani is dat nou nét niet nodig. Het Italiaanse merk denkt daar anders over en presenteert in Genève een Huayra met exclusieve installatie van Sonus Faber.

De machtige V12 van Mercedes-Benz die achterin de Huayra is te vinden, produceert een sublieme brul. Er bovenop een flinke portie audio om het geheel te overstemmen is dan ook nodig. Sonus Faber heeft dat voor elkaar gekregen met een systeem dat licht van gewicht is en zwaar qua prestaties: 1.200 Watt aan vermogen is er beschikbaar, ruim drie maal zoveel dan bij de standaard ook al niet kinderachtige installatie.

pagani-huayra-sonus-faber-02

Behalve dat het subliem klinkt, ziet de set er ook uit als geen enkele andere installatie die we kennen en gaat vermoedelijk iedere audiodesignprijs naar dit stukje vakmanschap. Een prijs van het ‘audiopakketje’? Geen idee maar je koopt er ongetwijfeld een leuke nieuwe Fiat Panda voor.