Pagani Zonda 760 X: wederom de laatste

Pagani-Zonda-X-01

We gokken dat Pagani als zo’n vijf a zes ‘laatste versies’ van de Zonda heeft gemaakt en na de aller, aller, allerlaatste is het nu tijd voor een nieuwe versie, de Zonda 760 X. Vooral de kleur lijkt het kenmerk te zijn van deze unieke Pagani, waar er maar eentje van wordt gebouwd.

We gaan niet eens beweren dat dit dan écht de laatste Zonda is want we weten bijna zeker dat er nog wel eentje zal komen. Dit exemplaar, de 760 X, is voorzien van een babyblauwe lakkleur die overeen lijkt te komen met de kleur van de Zonda UNO. Deze X heeft een fraaie tricolore-baan van voor naar achteren en lijkt verder gebaseerd te zijn op de extra krachtige 760LM.

Pagani-Zonda-X-05

Bij normale auto’s is het geen onderwerp van discussie maar bij Pagani is het natuurlijk ook nog het bespreken waard wat er allemaal gespoten is. Wat dat betreft lijkt de 760 X nog het meest op de Zonda Cinque al zijn bij dit exemplaar de sideskirts en de delen rond de achterlichten ook voorzien van lak. Net als bij de Zonda UNO zijn de achterlichten voorzien van de Italiaanse kleuren.

Pagani-Zonda-X-03

In het interieur is het kleurenpalet van de buitenzijde gewoon doorgevoerd met veel blauw en een hoop carbon. Als afwerking is er, zoals gebruikelijk bij Pagina, veel aluminium en leder te vinden.

Naar het schijnt gaat de auto naar China en daar staan we niet echt van te kijken. De koper zou al over een indrukwekkende collectie van dit soort speeltjes hebben. De prijs weten we niet maar het zal ongetwijfeld meer zijn dan deze Zonda’s die voor iedereen bereikbaar zijn.

Via Prototype Zero