Petrolicious doet het weer: Lancia Stratos

petrolicious-stratos

Petrolicious, de website waarvan we al eerder mooi werk voorbij lieten komen. De autoliefhebbers achter de site besteden aandacht aan alle merken en geregeld komt er ook Italiaans materiaal aan bod. Deze week publiceerde men een fraaie video over de blauwe Lancia Stratos van Phillip Toledano. Een liefhebber aan het woord.

Één van de eerste berichten van AutoItalia.nl ging al over een blauwe Stratos, een andere auto dan we hier zien overigens. Lancia zat er bepaald niet om te springen een straatversie van de Stratos te bouwen. Zo’n homologatieversie was ‘ een moetje’ om deel te mogen nemen aan het Groep 4 kampioenschap van het WRC. Bertone werd aan het werk gezet, waarbij Marcello Gandini zijn potlood over het papier liet gaan om niet veel later met de Stratos op de proppen te komen. In eerste instantie de Stratos Zero, een studiemodel.

Toledano, eigenaar van de auto uit deze video zag daarmee zijn droom waarheid worden. Hij praat er in ieder geval met een hoop enthousiasme over. Prachtig!