Pogea is eerste tuner die zich aan de 4C waagt

POGEA_Alfa-Romeo-4C_front

Goed, het blijft de eerste maanden nog even bij een Photoshop-afbeelding,  maar Pogea Racing is de eerste die nu al met een lijst aanpassingen voor de Alfa Romeo 4C komt. We kunnen ons haast niet voorstellen dat een kersverse eigenaar zit te wachten op andere bumpers en dergelijke, maar wellicht zijn er ook mensen met meer smaak dan geld onder de 4C-eigenaren in spé.

Het technische aspect kunnen we overigens best waarderen, Pogea denkt uit de motor (die enigszins vergelijkbaar is met de Giulietta QV) een slordige 415 pk te peuteren. Helemaal niet verkeerd en door de middenmotor en achterwielaandrijving moet dat bijzonder veel pret opleveren. Het onderstel wordt aangepast door de montage van een schroefset die in samenwerking met KW, DCC en Clubsport wordt ontwikkeld.

POGEA_Alfa-Romeo-4C_rear

De wielen komen van XCUT, meten vóór 19″ en achter 21″ en hebben een soort retro DTM-design, dat doet denken aan de wielen van aftermarketfabrikant Rotiform. Tot zover het nieuws dat we nog wel kunnen begrijpen.

Tot slot meldt Pogea dat er kan worden gekozen voor een compleet aangepaste binnenzijde waarbij men zover kan gaan als de klant wil: ‘van gepersonaliseerde vloermatten tot een volledig lederen interieur’. Auw. Over de bumpers en zijskirts die op bovenstaande plaatjes te zien zijn zullen we het maar niet hebben….