Prachtige primeur: Maserati Alfieri Concept

maserati-alfierie-01

Wat is Maserati toch waanzinnig goed bezig. Naast de nieuwe Quattroporte en Ghibli (onze rijtest lees je in de huidige uitgave van AutoItalië Magazine) toont het merk in Genève ook nog een ontzettend fraaie concept car: de Maserati Alfieri.

Oké, men heeft het nog niet over een nieuw model, maar er wordt wel duidelijk gesproken over een auto die 100 procent productieklaar is en die ook volledig functioneert. Lorenzo Ramaciotti, ontwikkelaar van de Alfieri, windt geen doekjes om de toekomst van dit studiemodel: “Ik kan geen zekerheid geven over de productie van deze auto maar als de Alfieri er niet komt, komt er een model dat er sterk op lijkt!”.

maserati-alfierie-02

Met andere woorden: de auto is volledig functioneel en oogt prachtig, maar we wachten nog even op de reacties van het publiek. En als we dan maar hard genoeg roepen dat het om een concept car gaat hoeven we nog geen beloftes over de productie te doen. Althans, zo interpreteren wij van AutoItalië Magazine dit nieuws.

Hoe dan ook: de Alfieri mag wat ons betreft zo in productie, gewoon met de 5.0 V8 die in dit studiemodel onder de kap ligt. Deze levert 470 pk en wekt zo d eindruk dat hij zijn oorsprong vindt in de GranTurismo, die in feite de voorloper van deze Alfieri is. Ook de Alfieri is namelijk een 2+2 coupé, waarbij je je van de zetels achterin niet ál te veel moet voorstellen, maar wat kinderen achterin lepelen moet prima mogelijk zijn.

maserati-alfierie-03

De Alfieri wordt op het moment van schrijven onthuld, op onze Facebook-pagina zullen we dit bijhouden.