Raikkonen en Giovinazzi blijven bij Alfa Romeo

Alfa Romeo's Formule 1-team in 2021 zelfde samenstelling

Ook in 2021 blijven Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi voor de stal van Alfa Romeo rijden. Dat heeft Alfa Romeo bekendgemaakt in een persbericht. Daarmee komt er een eind aan de speculaties rondom het rijdersduo voor het Formule 1-seizoen 2021.

Het circuleerde al dat de ervaren Raikkonen nog een jaartje zou blijven maar het is nu dus ook officieel zover. Kimi is al de coureur met de meeste Formule 1-starts achter zijn naam en daar komt voorlopig dus nog geen einde aan. De ex-wereldkampioen is blij met de keus:
“Alfa Romeo is meer dan een raceteam voor mij, het voelt eigenlijk als een tweede familie”, zo laat de inmiddels 41-jarige Raikkonen in een eerste reactie weten. “Veel van de gezichten die ik nu nog steeds bij het team zie, waren er ook al toen ik in 2001 mijn F1-debuut maakte. Dat aspect en vooral de unieke sfeer binnen dit team geven mij voldoende motivatie om door te gaan voor wat mijn negentiende seizoen in de sport gaat worden. Ik zou hier ook niet langer blijven als ik geen geloof meer had in ons project en in wat we samen nog kunnen bereiken.”

Rondom de tweede man, Giovinazzi, was het wat rommeliger. Ook Mick Schumacher leek in de wedstrijd te zijn voor het tweede stoeltje, die lijkt nu naar het andere Ferrari-klantenteam te gaan, dat van Haas. Callum Ilott en Robert Shwarzman, de andere twee namen die in aanmerking kwamen, moeten dus nog even wachten. Niet alleen de goede contacten met Ferrari zullen de Giovinazzi geholpen hebben, zijn prestaties zijn de laatste races zichtbaar verbeterd, hij wist zijn teamgenoot zelfs een aantal keer voor te blijven. Hij is dan ook blij dat hij ook in 2021 weer plaats mag nemen achter het kleine stuurtje:
“Ik ben blij dat de samenwerking nog een jaar doorgaat. Het team heeft mij veel vertrouwen gegeven en ik heb er ook alles aan gedaan om dat terug te betalen. We hebben dit jaar enkele goede resultaten behaald en voor mijn gevoel heb ik mijn steentje ook bijgedragen aan de ontwikkeling van het team, al hebben we nog altijd een lange weg te gaan. We willen namelijk meer bereiken.”