Reid Bigland vervangt Wester bij Alfa Romeo en Maserati

Alfa-Romeo-Giulia-Reid-Bigland

Afgelopen week zaten we nog aan de lunchtafel bij Harald Wester tijdens de introductie van de nieuwe Alfa Romeo Giulia. Over de Giulia wilde hij van alles vertellen maar het nieuws dat hij het stokje door zou geven aan de Canadees Reid Bigland hield hij voor zichzelf.

Zes jaar was hij de grote man van Alfa Romeo en Maserati. Na de nodige tegenvallers moet Harald Wester echter plaats maken voor Reid Bigland, al enige jaren het hoofd van de Noord-Amerikaanse verkoopafdeling van Fiat Chrysler Automobiles. Vanaf nu is Bigland verantwoordelijk voor Alfa Romeo, Maserati en Abarth.

Wester was aan de leiding tijdens de ontwikkeling van de nieuwe Alfa Romeo Giulia en Maserati Levante. Hoewel de auto’s klaar zijn en geprezen worden verliep niet alles volgens plan. Zowel de onthulling als de verkoopstart van beide modellen liepen vertraging op en hoewel Marchionne in een officieel bericht prijst om zijn werkzaamheden kan het haast niet anders dan dat één en ander te maken heeft met de missers bij beide merken.

Reid Bigland gaat laten zien dat het ook anders kan, althans: dat zal hij beloofd hebben aan Marchionne. Door zijn ervaring met de Amerikaanse markt is er ook het vermoeden dat de modellen daar voor meer succes gaan zorgen. Wester is overigens nog wel op kantoor te vinden, hij is voortaan Chief Technology Officer en lid van de raad van bestuur.

Via Autoweek.nl