Retro-opties voor Fiat 500 in Amerika

fiat-500-surf-01

Op de laatste editie van de SEMA Show in Las Vegas stonden enkele speciale varianten van de Fiat 500, waaronder de Fiat 500 Beach Cruiser. Een lekker dikke ‘surfdude-versie’ met surfplank en dichte retro-wielen. In de nieuwe brochure van de Amerikaanse Fiat 500 zijn nu enkele nieuwe kleuren en opties opgenomen die hier aan doen denken.

In de optielijst staan ook nieuwe retro-wielen met het klassieke Fiat-logo, een verchroomd wieldopje in het midden en een chroomrand aan de buitenzijde. De rest is in de kleur van de carrosserie gespoten, in dit geval een nieuwe blauwe tint.

fiat-500-surf-03

Het nieuwe wiel, 16″ groot, is gebaseerd op dat van de Fiat 500 Beach Cruiser die in Las Vegas te zien was. Dat wiel was overigens nog twee inch groter, dit om de nogal brede wielkasten mooi te vullen. De combinatie van de matzwarte lak met knalrode wielen vonden we zeer geslaagd. Die zou het ook op een wat normalere 500 goed doen. Hoewel de productievariant van de wielen wat minder ruig is, vinden we ze toch een leuke uitstraling geven.

fiat-500-abarth-sema-beach-bomber-06

Oja, mocht je denken dat het ontwerp van de wielen van de Fiat 500 Beach Cruiser zo uit de lucht kwam vallen dan heb je het mis. Deze zijn geïnspireerd op de klassieke wielen van auto’s als de Fiat Ballila, Topolino en andere klassiekers zoals deze schitterende Fiat 5008C uit 1939.

39_Fiat_508C_Balilla_1100_km-06-cinci-01

We zijn uiteraard benieuwd of deze opties in de loop der tijd ook hun weg naar Europa gaan vinden.