RML heeft eerste Short Wheelbase klaar

Reïncarnatie 250 SWB op basis Ferrari 550 Maranello

We zien wel vaker digitale creaties voorbij komen en soms moet je dan even afwachten of ze ook daadwerkelijk in productie gaan. Dat hadden we ook bij RML’s aankondiging van deze sportwagen in stijl van de klassieke Ferrari 250 SWB. Onterecht, zo bleek, onlangs werd de laatste schroef vastgedraaid van het eerste echte exemplaar.

Inderdaad, Short Wheelbase is de naam van dit model. Aangezien de basis voor deze knappe verschijning een Ferrari 550 Maranello is blijkt die wheelbase helemaal niet zo short te zijn maar iedere liefhebber van klassieke auto’s snapt waar die naam vandaan komt. De vormgeving is duidelijk geïnspireerd op die van de klassieke Ferrari 250 SWB al zal de auto een héél stuk breder en wat langer ogen als je hem naast het origineel zet. De wielbasis van dat origineel is namelijk 240 centimeter en de breedte is een krappe 163 centimeter. De 550 Maranello heeft een wielbasis van 250 centimeter en een breedte van, jawel, 194 centimeter. Ruim 30 centimeter breder dus.

RML heeft wat dat betreft dus knap werk geleverd met verhoudingen die op het eerste gezicht tamelijk origineel lijken te zijn. Recht van voor valt de extra breedte goed op. Als je er toch recht voor staat: bij het openen van de motorkap is het smullen geblazen, de 479 pk leverende 5,5 liter V12 gromt je tegemoet. De krachtbron is ongemoeid gelaten, met bijna 500 pk lijkt ons dat ook helemaal geen ramp. Het rijklaargewicht van de Short Wheelbase is naar schatting 1.700 kilogram (550 Maranello: 1.774 kg) en dat zorgt er voor dat de RML zo’n 4,1 seconden nodig heeft om de 100 km/u te bereiken. De top ligt tegen de 290 km/u aan.

RML vraagt voor de Short Wheelbase de lieve som van, daar komt’ie, € 1.620.000. En daar wil de Nederlandse staat dan graag ook nog even haar plasje over doen. RML is van plan dertig stuks te bouwen.

Het blijkt vaak erg lastig te zijn een klassiek ogende auto te ontwerpen op basis van een moderner model. Vaak oogt het wat lomp, ongemakkelijk en zijn raamstijlen, bumperpartijen en wielen net te modern om voor een samenhangend klassiek eindresultaat te zorgen. Wat dat betreft scoort de Short Wheelbase dikke punten: je zou je maar zo een paar decennia kunnen vergissen qua bouwjaar. De spiegels zijn natuurlijk modern en de verlichting geeft ook weg dat het niet om een échte klassieker gaat. Nu we het toch over de verlichting hebben: de achterlichten ogen wat ons betreft een beetje ‘Lexus-look’ van rond de millenium-wisseling, liever hadden we compleet rode units gezien. Als we dan toch zeuren: de wielen hadden wat ons betreft een wat dieper velgbed mogen hebben, voor wederom een iets klassiekere uitstraling. Beide kleine puntjes zie je hieronder even uitgewerkt: