Romeo Ferraris kondigt Alfa Romeo Giulia aan voor ETCR

Volledig elektrische racer debuteert in 2020

Volgend jaar start de ETCR, de geëlektrificeerde tegenhanger van de WTCR. In het reguliere wereldkampioenschap strijdt privéteam Romeo Ferraris dapper met een zelfgebouwde Alfa Romeo Giulietta tegen grote semi-fabrieksteams. Samen met Hexatron Racing Systems bouwt de Italiaanse tuner en renstal nu een Giulia om het gevecht aan te gaan in de elektrische TCR-klasse.

Veel Alfisten zullen niet meteen opgewonden raken van een racer op stroom, maar we zullen met z’n allen moeten accepteren dat de nabije toekomst van de racerij (op z’n minst deels) elektrisch is. De Formule E toont aan dat, ondanks allerlei mitsen en maren, races spannend zijn en er van begin tot eind actie is. Ook de toerwagenracerij gaat volgend jaar aan de stekker, met de ETCR als tegenhanger van het WTCR. Na Cupra en Hyundai is Alfa daarmee het derde merk dat aangekondigd is voor het debuutseizoen.

Michela Cerruti, operationeel manager bij Romeo Ferraris, ligt de stap naar de ETCR toe: “Een hoop zaken moeten nog bepaald worden en dat is natuurlijk normaal als je start met een wit vel papier, maar we geloven dat elektrisch de logische keuze is voor de toekomst, zowel voor automotive als voor autosport. We hebben als privéteam een achterstand op de grote fabrikanten die al langer in de elektrische racerij actief zijn, maar we doen als altijd ons uiterste best om onze reputatie eer aan te doen.”

Het is nog te vroeg om over de techniek van de Giulia racer te praten, maar de prestaties zullen waarschijnlijk dicht bij die van de eerder gepresenteerde Cupra e-Racer liggen. Diens topsnelheid ligt volgens de Spanjaarden op 270 km/u, terwijl de 100 bereikt kan worden in 3,2 seconden. De conceptcar heeft een actieradius van 40 km bij ‘volgas’.