Safarista is ultieme Delta-rally-restomod

Rallymod, restomod, geef er maar een naam aan. Automobili Amos komt in ieder geval met een nieuwe variant van de in hun ogen perfecte reïncarnatie van de Lancia Delta Integrale. Hoger, heftiger en stoerder dan hij al was: dit is de Safarista!

Een paar jaar geleden kwam Automobili Amos met hun visie op de Delta Integrale Evo. Als er nog geen belletje gaat rinkelen: je weet wel, die restomod Delta die geen achterportieren heeft en van voor te herkennen is aan het carbon front. Een soort Singer 911 maar dan een Italiaanse versie. Met de ‘Dakar-variant’ wil Automobili Amos de klanten bedienen die nog wat meer verlangen van hun auto. Een best begrijpelijke keuze, zakelijk gezien, deze Safarista lijkt ons namelijk enorm geschikt om te gebruiken in een ‘hele grote zandbak’. En in die zandbak zijn een hele hoop mensen met veel geld te vinden.

Volgens Automobili Amos gaat de Safarista echter verder dan alleen de zandbak, deze variant is ook geschikt om helemaal uit je dak te gaan op sneeuw en ijs. De Safarista is alles behalve een opgehoogde Futurista, zoals de straatversie heet. We nemen even een grote hap zuurstof om de hele lijst in één keer op te kunnen noemen: er zijn nieuwe bumpers, voorspatborden, zijskirts, een andere vleugel, Groep A-spiegels, lexaan ruiten (optioneel) en skidplates. Je zit in de Safarista verder naar achter en de cockpit is veel eenvoudiger, met onder andere een Motec-dashboard. De stuurkolom is nieuw, evenals de pedaalset, een hydraulische handrem, kuipstoelen, carbon achterkuipen waarin een reservewiel is ondergebracht. Geen half werk dus!

Om het af te maken is de motor volledig onder handen genomen door Autotecnica, is er een sequentiële versnellingsbak en nieuwe differentiëlen. Dat worden vast flinke aantallen? We vermoeden dat dat maar zo zou kunnen maar Automobili Amos kiest er voor slechts tien stuks te produceren.

Als donor dient een Lancia Delta Integrale 16v. De kosten van de ombouw? Reken op € 570.000 plus belastingen. Maar dan heb je wel wat speciaals!