SCOOP: Alfa Romeo Giulia, deel zoveel

alfa-giulia

Nog twaalf dagen geduld moeten we hebben, we zijn druk aan het aftellen en kunnen niet wachten. Het is lang geleden dat een auto zo kort voor zijn introductie nog helemaal geheim was en er nog amper zaken naar buiten kwamen. Voor het eerst is de ‘Giulia’ nu in zijn definitieve jas gespot.

Er is nog altijd niet veel af te lijden uit de foto’s maar we krijgen wel een indruk van het contour van de auto. Een mooie gestrekte en krachtige lijn met een, als we op de foto’s afgaan, échte neus en geen front dat half overloopt in de vooruit.

Vermoedelijk dromen we iets te flink maar zien we nu een knikje in het kofferdeksel, verwijzend naar de klassieke Giulia? Of zal dit puur verpakking zijn?

De Giulia wordt 24 juni gepresenteerd aan de pers. Een statische introductie want er kan nog niet gereden worden met de auto, dat moment wordt bewaard voor daarna. De Giulia (zoals we hem maar gewoon blijven noemen) is een auto die redelijk veel techniek deelt met de Ghibli maar wel korter en smaller is. Verwacht motoren die vergelijkbaar zijn met de concurrentie maar zeker ook krachtigere varianten. Er wordt zelfs gesproken over een GTA met de biturbo zescilinder met meer dan 500 pk.