Scoop: Alfa Romeo Giulia Veloce met 210 en 280 pk

Al vóór de officiële introductie van de Alfa Romeo Giulia achter de rug was, was bekend dat er nog wat pittige motoren zouden worden toegevoegd in een later stadium. Het lijkt er nu op dat dit binnenkort gaat gebeuren, de eerste Giulia met ‘sportievere bumpers’ is namelijk al gespot.

Op dit moment kun je als Giulia-koper kiezen uit motoren die vermogens hebben tussen de 136 en 200 pk. Vervolgens is er een groot gat tot aan de Quadrifoglio met 510 pk. Het zal je dus niet verbazen dat er nog wat versies aan de lijst toegevoegd gaan worden. Op dieselgebied zal dat een 210 pk sterke Giulia zijn, die de versies met 136, 150 en 180 pk gaat vergezellen. Bij de benzinelijst wordt de 200 pk sterke 2-liter straks bijgestaan door een krachtiger broertje met 280 pk. Lekker dus!

Naar alle waarschijnlijkheid gaan deze twee rappe Giulia’s door het leven als Giulia Veloce en krijgen ze bumpers die wat afwijken van de normale Giulia. Vooral de achterbumper is duidelijk anders dan bij de gewone Giulia, de voorbumper lijkt een middenweg tussen die van de normale versies en de Quadrifoglio.

Naar alle waarschijnlijkheid staat de Giulia Veloce op de Autosalon van Parijs.