Scoop: Alfa Romeo Stelvio eerste keer ‘naakt’

Al diverse malen kwam Alfa Romeo nieuwe SUV op de talloze websites voorbij met heftige camouflage waaruit je eigenlijk kon opmaken over de vormgeving. Nu hebben we de eerste afbeelding van een enigszins naakte Stelvio te pakken, waarbij we duidelijk wat details kunnen zien.

Alfa Romeo presenteert de Stelvio op de Autoshow van Los Angeles maar we krijgen de indruk dat de Italianen de Q5-concurrent niet zo lang geheim kunnen houden als de Giulia. Op deze foto zien we al duidelijk hoe de neus is geworden. Niet geheel onverwacht is deze flink geïnspireerd op die van de Giulia, waarmee de Stelvio het platform deelt. De bumper is wat hoger opgetrokken met een extra kunststof stootstrip.

Ook duidelijk te zien is de lijnvoering van de zijruiten. Net wat anders dan bij de Giulia maar wel de nieuwe Alfa-lijn. De onderzijde van de carrosserie kent van voor naar achter een zwart deel, dit om de auto wat slanker te laten lijken. Het is duidelijk zichtbaar dat Alfa Romeo er niet voor heeft gekozen een ultra-stoere 4×4 neer te zetten die door stijlkenmerken laat zien dat hij graag offroad rijdt.