SCOOP: Alfa Romeo Tonale in productievorm

Alfa Romeo Tonale eind 2020 op de markt maar nu al zichtbaar

Er zijn miljarden geïnvesteerd in de fabrieken van Alfa Romeo, waar straks ook de Tonale van de productieband moet rollen. Tot nu toe moesten we het doen met een live kennismaking op de Autosalon van Genève en daarna natuurlijk divers beeldmateriaal. Het ging daarbij echter om de Tonale Concept. Het lijkt er op dat we inmiddels wat dichter bij het productiestadium belanden.

Op de foto’s een Tonale die compleet productierijp lijkt te zijn. Kleinere wielen, iets minder futuristische verlichtingsdelen en een net wat conservatievere vorm van de carrosserie. Niet meer dan logisch, de concept was in veel opzichten niet helemaal in productie te brengen, hoe jammer ook. Wat we exact op de foto zien durven we niet te zeggen, het lijkt op een kleimodel, gezien de zeer donkere ramen. Wat opvalt is dat er om de Tonale allerlei andere auto’s uit het segment staan, zo zien we een Audi, Nissan en nog wat andere compacte SUV’s. We vermoeden dat het hier om een interne designstudie gaat, waarbij de Tonale wordt vergeleken met andere modellen in zijn klasse.

Waarschijnlijk gaat het hier dus nog niet helemaal om de definitieve versie maar het is zeer aannemelijk dat de uiteindelijke Tonale hier niet veel vanaf zit. Let even op: de foto’s zijn behoorlijk groothoek genomen, in het echt zal de Tonale wat slanker lijken dan hier.