SCOOP: Facelift Fiat 500 blijft gelukkig beperkt

fiat-500-2016-a

Fiat presenteert op 4 juli de nieuwe 500. Een facelift en de nodige aanpassingen aan uitrusting en veiligheid waren al aangekondigd. We waren ietwat bang dat Fiat de looks van de 500 heftig zouden aanpassen en dat het ‘rugzakje’ aan karakter zou verliezen, ongegrond zo blijkt.

Inmiddels druppelen de eerste foto’s binnen van de vernieuwde 500 waarbij we gelukkig het karakteristieke front en de frisse achterzijde nog gewoon herkennen. Aan de voorzijde is het de bumper die aangepast is met een nieuwe grille, iets grotere dagrijlichten en een compleet gewijzigde onderzijde van de voorbumper die moderner oogt dan de bumper van de huidige 500. Aan de achterzijde ook een andere achterbumper en, nog meer in het oog springend, andere achterlichten waarbij het midden in kleur van de carrosserie gespoten is. Hierdoor lijkt het achterlicht alleen een omtrek te hebben.

fiat-500-2016-b

Was het nodig? In onze ogen niet echt maar we begrijpen dat Fiat zich genoodzaakt voelt om de looks van de 500 iets met de tijd mee te laten gaan. Gelukkig is er volop respect voor het originele ontwerp en gaat Fiat niet dezelfde weg als Mini, waarbij zelfs de ‘normale’ Mini voortdurend wordt aangepast en inmiddels niets meer te maken heeft met het originele ontwerp van de ‘New Mini’.

fiat-500-2016-c

Ook in het interieur kunnen we de nodige aanpassingen verwachten. Het dashboard krijgt een make-over (al te zien op de bovenste foto), er wordt een dashboardkastje geplaatst in plaats van een open vak en er zullen nieuwe bekledingsoorten gepresenteerd worden. Ook zal het bekende U-connect infotainment-systeem dat we kennen uit de Fiat 500L en 500X zijn weg vinden naar de 500.

Foto’s donkere exemplaar: alVolante.it.