SCOOP: Ferrari 488, maar wat is het precies?

ferrari-488-speciale-sp-01

Midden in Maranello, een Ferrari 488 in een hele bijzondere jas. Een 488 Speciale zoals je her en der op het internet leest? Wij vermoeden van niet, niet alleen de voor- en achterbumper zijn compleet anders, ook het complete tussenliggende deel is anders van lijn. Vermoedelijk hebben we dus te maken met een nieuwe unieke Ferrari van het SP-programma.

SP, de letters die staan voor Special Program, werden al eerder uit de kast getrokken voor letterlijk unieke auto’s die speciaal werden ontworpen voor klanten met een wens die er maar weinig kunnen verwezenlijken: een auto die Ferrari speciaal voor jou ontwikkeld. Denk aan de bijzondere SP12 EC van Eric Clapton, de SP America en de F12 TRS.

ferrari-488-speciale-sp-02

Vermoedelijk is ook deze 488 in maatpak een creatie voor een speciale klant. Aan de voorkant is het vooral de voorbumper die afwijkt van het origineel maar als je je blik iets meer naar achteren laat afzakken zie je dat de A-stijl ook anders is dan bij het productie-broertje. De zijruit en het ontbrekende tweede ruitje zijn ook een hint dat het hier niet om een sportievere variant van de 488 GTB gaat.

ferrari-488-speciale-sp-03

Aan de achterzijde zijn eigenlijk alleen de achterlichten en bijbehorende luchtopeningen nog kenmerkend voor de 488, de hele achterbumper is anders dan normaal en de Ferrari heeft een geïntegreerde spoiler. De foto’s komen van de FB-pagina van Davide Cironi Drive Experience, mocht je ze groter willen bekijken.