Scoop: Ferrari F12 (m?) in nieuw jasje gespot

In 2012 zag de Ferrari F12berlinetta het levenslicht en dat betekent dat de auto volgend jaar vijf jaar oud is. Een uitstekend jaar om de F12 te voorzien van een milde update dus. Er wordt gesproken over de toevoeging van de letter ‘m’ van modificata aan de F12 typenaam. Onder de motorkap zal de V12 gewoon gehandhaafd blijven, al zou Ferrari Ferrari niet zijn als het vermogen wat verder werd opgeschroefd.

Niet dat dat vermogen bij de F12berlinetta om te huilen is, met 730 pk zal er niemand op deze aardbol te vinden zijn die de F12 traag vindt. Toch is het zeer waarschijnlijk dat het vermogen van de F12m (zoals we hem maar even noemen) richting dat van de hardcore F12tdf zal hobbelen. Die laatste heeft 769 pk dus we verwachten dat de F12m rond de 750 a 760 pk zal hebben. Daarmee zou het wel eens kunnen gebeuren dat de 0-100 tijd op precies 3 seconden uitkomt.

Naar verwachting zal er meer techniek uit de tdf worden overgenomen, zoals de actieve sturing van de achterwielen. Verder kunnen we ook het dubbele infotainment-scherm uit de tdf verwachten. Omdat het om een facelift gaat en niet om een geheel nieuw model zijn de eerdere geruchten over hybride technologie wat naar de achtergrond verhuisd, deze zullen hun intrede pas doen bij de geheel nieuwe opvolger die pas rond 2020 verwacht wordt.

De ‘F12m’ zal worden gepresenteerd op de Autosalon van Genève.