Scoop: Ferrari Purosangue op de productieband

Je kwam Ferrari’s langverwachte SUV, de Purosanque, al diverse malen tegen op Corsaitalia.com. Eerst met body van de Maserati Levante, daarna heftig verpakt met eigen carrosserie. Gisteren verschenen er ineens twee foto’s online van de Purosanque op Ferrari’s eigen productielijn. Zal het de definitieve versie zijn?

Of je er op zit te wachten of niet: ook Ferrari gaat aan de SUV. Dit grootformaat kanon van Ferrari zal ten eerste niet zomaar een suffe SUV zijn en bovendien is dit bij uitstek een auto die met (deels) elektrische varianten voor een lagere uitstoot kan zorgen, waardoor ook de exclusieve paradepaardjes uit Modena kunnen blijven bestaan.

Op de foto’s zie we de voorkant en achterkant. Over die laatste kunnen we vrij simpel zijn: of de vormgeving je aanspreekt of niet (het deel boven de bumperlijn vinden we zeer geslaagd), het laat weinig aan de verbeelding over. De voorzijde is op z’n zachtst gezegd even wennen. Ten eerste het deel waar we het meest over de spreken zijn: de koplampen/luchtinlaten. Deze hebben een vreemd soort gelijkenis met de Roma, terwijl er geen centimeter hetzelfde is. Dan is er de voorbumper. Ook daar weer, net als achter, een bijzondere vormgeving die ongetwijfeld beter oogt op de officiële foto’s en in de realiteit. Wat dat betreft is de prijs voor de slechtst mogelijke foto van de Purosangue bij deze officieel gewonnen door deze fotograaf.
Waar het echter helemaal bijzonder wordt is de motorkap en het deel bij het voorportier. Het is net of de lucht de luchtsleuven ingaat en er bij de portieren weer uitkomt. Een beetje zoals bij de fenomenale F12 maar dan net wat minder subtiel. Bovendien lijkt er een klepje te zitten waar de lucht kan uitstromen. Wellicht gaat dit open bij bepaalde snelheden. Op de Photoshop hieronder is misschien duidelijker wat we bedoelen.

Verder vinden we op deze afbeelding nog heel moeilijk te zien hoe de wielkastranden nou precies in elkaar zitten. Enorme kieren en een lijn die niet helemaal doorloopt doet vermoeden dat hier nog een lijst overheen komt. Een andere optie is dat de de motorkap aan de voorzijde scharniert, dat zou verklaren waarom het deel aan de voorzijde wel netjes sluit maar boven het kleine schermpje aan de achterzijde achter het voorwiel niet.
Kortom: nog een hoop onduidelijkheden maar dat we met een bijzondere auto te maken hebben is na het zien van de foto’s wel duidelijk.