Scoop: Fiat 500 EV ‘2020’ duikt op

Fiat druk met elektrische opvolger van de huidige 500

Dit jaar presenteert Fiat de volledig nieuwe en elektrische 500 EV. De Autosalon van Genève zal hoogstwaarschijnlijk het podium zijn waar de nieuweling voor het eerst officieel te zien zal zijn. Inmiddels lekken héél schaars de eerste beelden van de opvolger van het huidige succesnummer het internet op.

Je zou bijna denken dat je naar de huidige 500 zit te kijken bij het zien van de foto van de geparkeerde 500. Toch is dat niet het geval want hoewel het portier qua vorm behoorlijk overeenkomt met dat van de huidige 500 is de spiegelvoet niet langer op de deur zelf geplaatst maar op de ‘spiegeldriehoek’ bij de ruit. Bij het achteraanzicht lijkt het achterklepje iets rechthoekiger te zijn dan die van de in 2007 gepresenteerde 500, dat kan echter ook optisch bedrog zijn.

Verdere verschillen zien we in het interieur waar een groot tablet-achtig scherm te vinden is en onder in de foto kun je nog net een knoppenreeks ziet die duidelijk anders is dan nu. Wellicht gaat de 500 EV dus niet zo heel veel groeien. Een andere optie is dat we hier kijken naar de Mild Hybrid 500 die er aankomt, wellicht dat Fiat deze gelegenheid aangrijpt om een facelift door te voeren. Daarbij kunnen we ons voorstellen dat de spiegelvoet van deze nieuwe versie minder luchtweerstand biedt en het interieur extra knoppen nodig heeft. Wat het wordt? We durven het nog niet met zekerheid te zeggen.