Scoop: Fiat Punto krijgt facelift voor India

fiat-punto-facelift-front-view

Terwijl we in Europa heel voorzichtig moeten gaan denken aan het afscheid van de Fiat Punto krijgt men in India gewoon een vernieuwde versie. Een complete facelift van het exterieur moet er voor zorgen dat het model daar weer voor een verkoopboost gaat zorgen.

Trouwe bezoekers van CorsaItalia zullen door hebben dat de facelift is gebaseerd op de Punto Avventura die een half jaar geleden werd gepresenteerd als conceptauto op de Autosalon van New Delhi. De Grande Punto, die in India nog leverbaar is, wordt binnenkort dus vervangen voor de Punto met zijn nieuwe neus, achterbumper en interieur dat de Europeanen kennen uit de huidige Punto.

fiat-punto-facelift-rear-view

Met name de voorzijde is ingrijpend veranderd met duidelijke trekjes van de Fiat Viaggio. De grille en luchtinlaat met mistlampen aan de zijkant zijn duidelijk geïnspireerd op de sedan die in China leverbaar is. Aan de achterzijde is eigenlijk alleen de bumper gewijzigd zodat deze iets beter bij de rest van de auto past.

fiat-punto-facelift-inside-view

Het interieur is vrijwel identiek aan het interieur dat wij kennen sinds de Punto Evo en tegenwoordig Punto. Om te kijken of je het veel mooier vindt dan de originele Grande Punto kun je de onderstaande foto even in je opnemen. Moderner is het sowieso, of het tijdlozer en karakteristieker is dan het donkerrode exemplaar links op de foto durven we te betwijfelen.

fiat-punto-evo-vs-fiat-punto-grande-front

Via Bharathautos.com.