Scoop: het interieur van de Fiat 500X

fiat-500-x-spionage-02

Over enkele maanden zal de wereld officieel kennis kunnen maken met de nieuwste telg van Fiats 500-familie, de 500X. Vermoedelijk zal de auto worden gepresenteerd op de Autosalon van Parijs in oktober maar dat is nog niet bevestigd. Inmiddels hebben we de eerste interieurfoto van de 500X.

Over de buitenzijde kunnen we kort zijn: er valt weinig te zien van de carrosserie die nog heftiger is ingepakt dan de vorige keren dat de 500X in het wild werd gespot. De maker van deze meest recente foto’s wist echter ook een plaatje van het interieur te maken en dus zien we voor het eerst hoe het er in het interieur van de 500X aan toe gaat.

fiat-500-x-spionage-03

We zien een nieuw driespaaks stuur met nieuwe knoppen voor de diverse zaken die vanaf het stuur bediend kunnen worden. Het is lang geleden want de meeste Fiat-producten hebben de knopjes die we al kennen uit de Fiat Grande Punto van 2006. Tevens een compleet nieuw instrumentarium met drie ronde kokers. Een voorzichtige schatting is dat de centrale grote unit, net als bij de vernieuwde 500, de snelheid toont en daarnaast een fraai groot display heeft voor alle functies van boordcomputer en navigatie. Wel zien we links een aparte toerenteller.

fiat-500-x-spionage-01

Over het centrale deel van het dashboard zijn we nog wat voorzichtig omdat het er allemaal wel erg gekunsteld uit ziet. Zo zien we een wit dashboardpaneel uit de normale Fiat 500 en een multimedia-systeem dat we kennen uit de 500L maar die nog niet helemaal aansluit zoals het zou moeten. Wellicht dat er her en der nog wat zal verschuiven dus.

De 500X zal dus eind dit jaar voorgesteld worden en begin volgend jaar op de markt komen. Dan weten we dus eindelijk in hoeverre de 500X afwijkt van het model dat we kregen te zien toen we bij de 500L-introductie waren, twee jaar geleden. Het is een extra stoere versie van de wat praktischere 500L. Hij zal iets minder ruim zijn maar daarentegen met sterkere motoren en vierwielaandrijving leverbaar worden.

Via Worldcarfans.com.