Scoop: interieur Alfa Romeo Stelvio gespot

We moeten nog geduld hebben tot 15 november 2016, dan wordt de Alfa Romeo Stelvio namelijk officieel gepresenteerd op de Autoshow van Los Angeles en niet op de Autosalon van Parijs. Inmiddels is wel het interieur voor de eerste keer op de foto gezet en daarbij is duidelijk te zien dat de Stelvio sterk leunt op zusje Giulia.

De Stelvio maakt namelijk gebruik van hetzelfde platform en ook stijlkenmerken zullen duidelijk hetzelfde zijn als de Giulia. Geen identieke onderdelen natuurlijk maar van enige gelijkenis zal sprake zijn. De Stelvio moet het gaan opnemen tegen de gevestigde orde, als de Audi Q5, BMW X3 en Mercedes-Benz GLC. Qua rijeigenschappen tracht Alfa Romeo natuurlijk in de buurt te komen van de meest sportieve SUV in zijn klasse; de Porsche Macan.

Qua motoren zal het redelijk gesneden koek zijn en kunnen we de verschillende krachtbronnen uit de Giulia verwachten, al dan niet met nét andere vermogens.

Voor het eerst is ook het interieur zonder al te veel camouflage te zien. Uiteraard ook hier duidelijke Giulia-invloeden maar identiek is het niet. De bovenplaat van het dashboard loopt bij de Giulia sterk omlaag aan de rechterzijde, bij de Stelvio loopt deze vrijwel horizontaal door over de gehele breedte. Ook is het deel waar het multimedia-scherm in is ondergebracht anders. O ja, we verwachten dat de centrale knop voor de alarmverlichting ietsje subtieler wordt weggebouwd…

alfa-romeo-stelvio-interni-01

Wij moesten bij het zien van het dashboard even aan onderstaand interieur denken, dat van de GT Junior.

alfa-stelvio-interni-2

Foto’s: AlVolante.it.