Scoop: is de F142 M3 de nieuwe Ferrari 488 Speciale óf de Dino?

Voor Ferrari-liefhebbers die geregeld op Youtube te vinden zijn zal Marchettino geen onbekende zijn. De razende reporter is geregeld rond de fabriek van Ferrari aan het speuren naar nieuws en ook deze keer kreeg hij wat bijzonders voor zijn camera. Alleen is het nog even de vraag wat het is…

Deze nieuwe Ferrari, die uitgedost is als 458, draagt de codenaam F142 M3. F142 is Ferrari’s interne code voor de 488 en dus zou de eerste gedachte zijn dat het om een nieuwe versie van dit model is. Ook kan gedacht worden aan de nieuwe Dino, die redelijk wat techniek zal delen met dit model.

Wat opvalt zijn de enorme luchtinlaten achter de voorportieren, duidelijk anders dan bij de reguliere 488 GTB. De Ferrari staat op wielen van de 458 Speciale en volgens Marchettino klonk de ingepakte supercar bij het wegrijden als een achtcilinder. Daarmee zou de kans een stukje kleiner zijn dat het om de nieuwe Dino gaat. Ook zegt hij te hebben gehoord dat één van de twee technici tegen de andere zei dat hij het KERS-systeem niet mocht gebruiken. Ook dat zou veel eerder duiden op een extreme 488 dan op een model dat onder de 488 geplaatst wordt.

Ons gevoel? We kijken hier naar de Ferrari 488 Speciale. De codenaam ‘F142 M3’ zou dan ook eenvoudig verklaard kunnen worden, na de GTB en de Spider zou dit ‘Modello 3’ worden van de F142.