SCOOP: is dit de nieuwe Alfa Romeo Giulia?

alfa-giulia-2015

Nog iets minder dan een maand moeten we geduld hebben: op 24 juni wordt de nieuwe Alfa Romeo Giulia gepresenteerd in Italië. Althans, Giulia, over de nieuwe naam is nog niets bekend maar we gaan er voorzichtig vanuit dat dat de nieuwe naam van langverwachte 159-opvolger gaat worden.

Via de mail ontvingen we deze tekeningen, zonder verdere informatie. Ze zijn echter dermate fraai en in lijn van hoe we vaker illustraties van Alfa Romeo hebben gezien dat we bijna durven te zeggen dat dit de nieuweling is.

De 159-opvolger, ook progetto 952 genoemd, krijgt achterwielaandrijving en deelt veel delen van het onderstel met de Maserati Ghibli. De top-motorisering zal ook vergelijkbaar zijn met die Maserati, eronder de nodige nieuwe motoren met wat ‘modalere’ vermogens. Voor alle officiële informatie moeten we echt nog even geduld hebben maar deze afbeeldingen zijn vast de moeite waard!

Edit: helemaal officieel zijn de schetsen niet, ze zijn gemaakt door Malandrinos Konstantinos, een ontwerper uit Griekenland. Dus uit de lucht gegrepen? Nee hoor, ze zijn wel degelijk gemaakt naar aanleiding van correcte informatie uit Italië.