Scoop: is dit de nieuwe Alfa Romeo Giulia?

alfa-romeo-tipo-6c-giulia

24 juni zal inmiddels bij iedere Alfist in de agenda aangekruist zijn. Dan zal namelijk de onthulling van de nieuwe Alfa Romeo plaatsvinden, de auto waar iedere liefhebber van Italiaanse auto’s al jaren op wacht. Hebben we hier de eerste foto van de auto te pakken?

Al maanden wordt de riante Alfa Romeo, op basis van een verkort en versmald Maserati Ghibli-onderstel, gespot maar overal beschikt hij nog over een aangepaste Ghibli-carrosserie. Vandaag kwam ons deze foto op het netvlies, naar het schijnt genomen op het circuit van Nardo. De kwaliteit is belabberd maar toch hebben we het vermoeden dat het hier niet om een photoshop-creatie gaat.

24 juni 2015 weten we op deze foto op waarheid berust maar we kunnen al bijzonder vrolijk worden van deze eerste afbeelding. We hebben namelijk sterk het vermoeden dat dit een kant is waar Alfa Romeo op wil. Niet net als veel andere fabrikanten zoveel mogelijk vreemde knikken en scherpe lijnen in een ontwerp maar een organisch geheel, in lijn met de nog altijd mooie 156. Een sedan met een daklijn die doet denken aan een coupé, net als de sportieve modellen van Audi (de Sportbacks), BMW (de Gran Coupés) en Mercedes-Benz.

Garanties kunnen we dus niet geven maar we hebben het vermoeden dat het hier wel degelijk om de nieuwe Giulia (of 6C, Tipo 6C of andere naam) zou kunnen gaan.