Scoop: Maserati Alfieri flink getest op Balocco, net als de Giulia

maserati-alfieri

Afgelopen dagen waren op het testcircuit Balocco om daar de 60ste verjaardag van de Alfa Romeo Giulietta te vieren. We reden met bijzondere klassiekers zoals de Giulietta SZ Coda Tronca en Giulietta 750 Competizione. Daarover lees je uiteraard alles in de volgende editie van CorsaItalia Magazine. Er viel ons echter nog het één en ander op.

Helaas hadden we geen camera tot onze beschikking en bovendien is fotograferen ten strengste verboden op het circuit zelf (zo moesten we onze geheugenkaart al eens wissen voor vertrek omdat we een gecamoufleerde ‘Giulia’ op de foto hadden gezet). Wat er dan te fotograferen viel deze week op het mooie circuit? Ten eerste een jankende Alfa Romeo 8C Spider. Enigszins voorzien van wat tape her en der en vooral met een ander geluid. Heser, hoger, rauwer. We hebben uitgebreid met de 8C Competizione en Spider gereden maar het geluid was 100% zeker anders. Behoorlijk anders. En dus gingen we op onderzoek uit. Heren die we aanspraken konden helaas niets loslaten maar helemaal negeren dat het om de Maserati Alfieri ging konden ze ook niet. Het zou erg logisch zijn want Maserati heeft aangekondigd dat de Alfieri ergens in 2016 gepresenteerd zal worden. In deze video is het geluid van de Alfieri Concept te horen maar op het circuit van Balocco werd de motor tot de hoogste toeren per minuut uitgeknepen, minimaal een uur lang. Als het geluid van de productieversie ook maar enigszins in de buurt komt dan weten we nu al wat onze nieuwe ringtone wordt.

Even later kwam een verkorte Maserati Ghibli voorbij. Tot aan de B-stijl identiek maar voorzien van een erg kort achterportier. Waar het daarbij om ging is wel duidelijk: de nieuwe Alfa Romeo Giulia. Deze zal gebruik gaan maken van een ingekort platform van de Ghibli en zal op 24 juni 2015 verschijnen, een datum die ook tijdens dit evenement weer meerdere malen viel.