Scoop uit eigen doos: Maserati MC20 Spider

Het blijft grappig: scoop-foto’s van een gecamoufleerde auto die door de fabrikant zelf worden vrijgegeven. maar uiteindelijk snappen we het wel, het levert mooie foto’s op en je hebt zelf in de hand wat er aan informatie naar buiten komt. Welkom Maserati MC20 Spider.

Het persbericht begint met de print van de camouflage: “Ditmaal heeft Maserati qua camouflage gekozen voor een nieuwe ‘look’, met een samenspel van wolken. Het is tenslotte een convertible.” Kortom: we kijken hier naar de open variant van de Maserati MC20, die vandaag de historische poorten van de historische Maserati-fabriek in Modena uit reed. Jammer dat Maserati’s eigen fotograaf alleen de voorkant op de foto heeft gezet, zodat we maar weinig van de verschillen met de coupé kunnen zien.

Net als de gesloten versie is de carrosserie compleet opgetrokken uit koolstofvezel en compositiematerialen. Volgend jaar verwachten de cabriolet-variant, later zal ook een volledig elektrische versie volgen, net als van de gesloten MC20.