Scoop: wordt dit de nieuwe Lancia Flavia?

lancia-flavia-2014-01

In Amerika is de opvolger van de Chrysler 200 gespot, compleet zonder camouflage. Hiermee lijkt de 200-opvolger helemaal klaar te zijn om in januari op de Autoshow van Detroit gepresenteerd te worden aan het Amerikaanse publiek. De kans is aanwezig dat we hier dus ook min of meer naar de nieuwe Lancia Flavia kijken.

Op dit moment is de Lancia Flavia, gelukkig, alleen als cabriolet leverbaar. De overige varianten van de Chrysler 200 blijven aan de andere kant van de oceaan en daar zijn we niet erg rouwig om. Met de komst van de nieuwe Chrysler 200, die in onze ogen een veel Europeser uiterlijk krijgt, is het niet ondenkbaar dat er in de nabije toekomst een nieuwe middenklasser Lancia zal verschijnen.

lancia-flavia-2014-02

Kijken we naar het lijnenspel dan menen we wat verwantschappen met Europese middenklassers als de Audi A5 Sportback en Opel Insignia te herkennen. Geen schande al is ‘originaliteit’ niet het eerste dat ons te binnen schiet als we naar de bovenstaande foto’s kijken.

lancia-flavia-2014-03

Het interieur heeft trekjes van alle Italo-Amerikanen tot nu toe. Met name de Dodge Dart en Lancia Thema hebben wat trekjes van deze nieuweling als het om het interieur gaat. Chrysler heeft overigens al laten weten dat er een veel groter scherm geplaatst gaat worden dan het mini-display op deze foto.

lancia-flavia-2014-04

Een pook zien we bij deze Chrysler niet, het zou ons niet verbazen als we die bij de Lancia wel zullen zien, wellicht bij de wat heftigere motoriseringen zelfs de ZF-transmissie uit de Lancia Thema.

Bron: Caranddriver.com