SCOOP: wordt het dan écht Giulia?

alfa-romeo-giulia-2016

Alfisten slapen vermoedelijk al dagen onrustig, liefhebbers van Italiaanse auto’s tellen af en autoliefhebbers in hun algemeen hebben ongetwijfeld ergens gelezen dat 24 juni een nieuwe Alfa Romeo wordt gepresenteerd: de opvolger van de 159.

Nog 7 dagen en dan komt er aan al het wachten een eind: Alfa Romeo presenteert de nieuwe D-segmenter, die een nieuw tijdperk voor Alfa Romeo moet inluiden. Een nieuw logo voor het merk, een museum dat haar deuren weer opent en een hagelnieuwe Alfa Romeo in een segment waar het in het verleden altijd succesvol is geweest.

Ook wij schreven er al vele berichten over, deels omdat we de nodige contacten ‘dicht bij het vuur’ hebben, anderzijds omdat we zelf nét zo zitten af te tellen als jullie. Over de vorm is nog niet al te veel te vertellen, we moeten het doen met testmules op basis van een ingekorte en versmalde Ghibli en wat tekeningen. Een ander onderwerp waarover al maanden gesproken wordt is de naam. Giulia, 6C, iets met Tipo, zelfs 100 kwam al voorbij in de geruchtenstroom. Kortom: er is nog niets zeker… Of nu wel?

Bij een nieuwe foto van een verbouwde Ghibli is te zien dat er, in tegenstelling tot bij andere exemplaren, geen deurgrepen meer aanwezig zijn en er wél een vreemde uitsparing achter het achterportier te vinden is. De kans is dus groot dat het om een greeploos portier gaat, net als bij de 156. Tevens loopt de chroomlijst helemaal door dus we vermoeden dat het raamstijlloze portieren zijn, net als de Maserati Ghibli.

alfa-romeo-giulia-2016b

Dat mogen dan zaken zijn die we nog niet wisten, het meest opzienbarende op de foto is de krabbel op de B-stijl. Staat er nou Giulia? Wij kunnen er met de beste wil van de wereld niets anders van maken al vragen we ons af waarom het zo zichtbaar is en waarom het niet even is afgeplakt. Daarentegen weten we dat Marchionne het liefst zou hebben dat de Alfa de naam Giulia meekrijgt, dat gaf hij kortgeleden aan in een interview.

Foto: Facebook, Project 952.