Sleeper: 219 pk in een ‘standaard’ Alfa Romeo Giulia

Giulia’s, ze komen in alle geuren en kleuren voorbij. Van bumperloze racer voor op straat tot iets opgepept met GTA-wielen en wat verlagingsveren. Origineel ogende Giulia’s zijn eerder een uitzondering dan de bekende regel. Alfaholics heeft inmiddels heel wat Giulia’s aangepakt en heeft er weer één aan het rijtje toegevoegd.

Deze keer geen extreme verlaging, prachtige period kuipstoelen, verlengde stuurnaven, brede 15″ GTA-wielen of andere extreme uitspattingen: een op het oog standaard Giulia, in een prachtige grijstint met zwart lederen interieur. De eigenaar van deze Giulia gaf Alfaholics één opdracht: restaureer de Giulia tot op het bot en maak er een waanzinnig rijdende auto van, zonder dat je het aan de buitenkant kan zien.

En dus volgde er een uitgebreide upgrade-sessie. Onderstaand het lijstje met aanpassingen, maar even in het Engels gehouden zodat je eventuele wensen wat gemakkelijker op de website kunt opzoeken.

“Alfaholics 216BHP Twinspark engine, 45mm Webers, 3-D mapped ignition, Billet GTAm cam cover
Gearbox fully rebuilt with Alfaholics race quality synchros and bearings
Axle rebuilt with long 4.1 axle ratio and Alfaholics fast road LSD unit
Alfaholics GTA-R suspension package with aluminium adjustable dampers
Alfaholics GTA-R brake package with 6-pot Superleggera calipers
Alfaholics aluminium radiator and oil cooler
Alfahoics Magnesium 5.5×15″ Ti Super wheels with original hubcaps, fitted on Vredestein 185 section classic tyres
Bespoke tailored Wilton wool carpets”

Het resultaat is een droom van een Giulia die écht snel is en een wegligging heeft die je eerder bij een racer verwacht dan bij deze ingetogen Super. Met zijn 219 pk (216 bhp) en een gewicht van ongeveer 1.000 kilo scoort deze klassieker zelfs een stuk beter qua pk/gewichtsverhouding dan de nieuwe Giulia met 200 pk! Je hoeft niet bang te zijn dat je er in Nederland wordt uitgereden op een bochtig traject, deze Giulia is gebouwd voor een klant in Zuid-Amerika.

[Best_Wordpress_Gallery id=”7″ gal_title=”Alfaholics Giulia Sleeper”]