Sparen maar! Dino 206 P Berlinette Speciale prototype wordt geveild

Zo’n 52 jaar nadat dit bijzondere prototype werd getoon op de Autosalon van Parijs in 1965, zal deze unieke Dino worden geveild door Artcurial in februari 2017. Een bijzondere voorbode van wat later de Dino 206 en 246 GT zou worden.

dino_prototype_artcurial-2Leonardo Fioravanti, dan nét werkzaam bij Pininfarina, zet de eerste strepen op het papier van wat later dit bijzondere prototype zou worden. In opdracht van Enzo Ferrari zelf moest deze auto de show stelen in Frankrijk. De Dino werd gebouwd op chassisnummer 0840, een buizenframe een 206P.

De auto weet inderdaad voor ontzettend veel bekijks te zorgen, maar weinig onderkaken van bezoekers blijven op de plek als ze langs de Dino lopen. Sergio Pininfarina besloot de auto, met goedkeuring van Enzo, in 1967 te schenken aan het Musée de l’Automobile in Le Mans. Sinds dien is de auto niet meer van eigenaar gewisseld. Met de veiling van de Dino wil het museum promotie en aandacht genereren voor de collectie, aldus eigenaar Automobile Club de l’Ouest.

Je denkt dat deze Dino wel aardig in je garage zal staan? Dan heb je nog een tijdje om te sparen, de veiling van Artcurial vindt in februari 2017 plaats. Of er records gebroken gaan worden is niet te zeggen maar dat dit unieke prototype hoge ogen gaat gooien zal geen verrassing zijn.