Speciaaltje twee: Fiat Tipo S-Design

Net als van de 500X zal Fiat in Genève ook van de nieuwe Tipo een sportieve uitvoering presenteren die luistert naar de naam Tipo S-Design. Wat ons betreft had het net als bij de Fiat 500S gewoon ‘Tipo S’ mogen zijn maar vooruit, het is maar een naam. De uitvoering zelf kunnen we juist erg waarderen, de Tipo oogt er wat jonger en sportiever door.

Fiat begint het bericht met het noemen van een nieuwe kleur, Metropoli Grey. Deze grijstint is specifiek voor dit model gekozen. Ook nieuw is de ‘kleur’ Colosseo Grey. Op de foto is de Tipo S-Design alles behalve grijs dus we zijn benieuwd hoe licht of donker de tinten in het echt zullen zijn. Wat direct opvalt aan de Tipo S-Design zijn de 18″ wielen, een maatje groter dan de tot nu toe grootste wielen en bovendien dynamischer vormgegeven. Verder zijn vrijwel alle chroom-accenten verdwenen. Vrijwel alles dat voorheen een chromen laag had is nu uitgevoerd in ‘pianozwart’. De grille, de chroomstrip in de koplamp, de diverse ‘chroomstrips’ rondom de mistlampen en achterkant en de spiegels.

Ook het interieur heeft een metamorfose ondergaan. De stoelen zijn bekleed met stof (Airtex) en leder en hebben een sportieve print. Het dubbele kruislingse patroon van de stiknaden van de stoelbekleding komt terug in de pookknop en het stuur in technoleather. Glanzend zwart is ook toegepast op het dashboard met daarin een instrumentenpaneel in ‘Technical Grey’.