Speciale Alfa Romeo Giulia AE extra schoon en zuinig

We schreven er kort geleden al over maar nu zijn alle gegevens bekend: de Alfa Romeo Giulia AE. De afkorting staat voor Advanced Efficiency en houdt in dat de Giulia extra zuinig en schoon is. Dan ook gelijk traag? Nee, dat is niet bepaald aan de orde!

De nieuwe Giulia 2.2 diesel met 180 pk is binnenkort leverbaar als AE-versie. Een speciale lagedruk-EGR-klep die het rendement van de motor verhoogt, een lucht-waterintercooler, een tweede koelsysteem en speciale overbrengingsverhoudingen zorgen er voor dat de Giulia bijzonder schoon en zuinig is. De Giulia noteert in de gecombineerde cyclus een verbruik van slechts 4,2 liter op 100 km, de uitstoot bedraagt slechts 99 g/km.

Verder zorgen de 5 mm verminderde rijhoogte en exclusieve lichtmetalen wielen voor een luchtweerstandscoëfficiënt van slechts 0,23 en dus voor minder luchtweerstand. De Giulia AE is, zoals we al eerder wisten te melden, voorzien van banden met een lage rolweerstand. Ondanks alle ‘groenvoorzieningen’ sprint de Giulia AE in 7,2 seconden naar de 100 en bedraagt de topsnelheid 230 km/u.