Speciale uitvoering in aantocht: Fiat 124 America Spider

Fiat heeft met de 124 Spider een beroemde typenaam van het merk nieuw lieven ingeblazen. De klassiek gelijnde tweezitter is natuurlijk een rechtstreekse afstammeling van de inmiddels klassieke 124 Spider, die vijftig jaar geleden werd gepresenteerd.

De originele 124 Spider dankte zijn succes niet alleen aan de Europese klanten maar zeer zeker ook die uit Amerika. De cabriolet was er erg populair en werd verkocht met bosjes tegelijkertijd. Inmiddels komen veel van de klassiekers juist uit Amerika omdat het klimaat er vaak voor heeft gezorgd dat de auto’s ‘van daar’ beter de tijd door zijn gekomen qua roest dan de Europese Spiders.

Fiat is zich bewust van het Amerikaanse succes destijds en komt op de Autosalon van Parijs met een speciale uitvoering van het icoon, de 124 America Spider. Ook van de originele 124 Spider verscheen een speciale editie, toen ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van ontwerphuis Pininfarina, die het origineel tekende.

spider_america_2000_50

Net als het origineel is de nieuweling gespoten in metallic brons. De spiegelkappen zijn uitgevoerd in zilvergrijs en het interieur is uitgevoerd in tabaksbruin leder. Naar wens zijn 17″ wielen leverbaar die zijn geïnspireerd op het klassieke voorbeeld en er is een bagagerek leverbaar voor op het kofferdeksel, net als toen.

De Fiat 124 America Spider is voorzien van een herinneringsplaquette op de grille, met het productienummer en een logo.
In deze auto debuteert de sequentiële zestrapsautomaat. Vanaf oktober is de auto met deze transmissie te bestellen.