Sterk gerucht: Fiat 124 Coupé op komst!

Volgens ingewijden bij Fiat duurt het niet meer lang voor er een extra 124 aan het gamma van Fiat wordt toegevoegd: een coupé! Een dichte broer voor de 124 Spider dus, die een nieuwe doelgroep naar het merk moet trekken en tevens liefhebbers van het merk aan zich moet kunnen binden.

De coupé zou een volledig dichte versie van de Spider worden en dus anders zijn dan de Mazda MX-5 RF die een soort klap-constructie heeft. De 124 Coupé lijkt een daklijn te krijgen waarbij de achterklep enigszins gehandhaafd blijft. Geluiden over een soort Z3 coupé gelijnde fastback lijken daarmee de nek te worden omgedraaid. De kosten voor een geheel andere achterzijde zouden volgens insiders te hoog worden en daarom blijft het deel achter de achterwielen vermoedelijk redelijk ongewijzigd.

Ook over de motoren is het nog speculeren. De kans is groot dat er voor een flink sportieve auto wordt gegaan en daarbij lijkt de 170 pk motor uit de Abarth 124 spider de meest logische keus. Met een sperdifferentieel, laag gewicht, 170 pk en de prachtige rijeigenschappen die de 124 Spider al heeft moet zo’n coupé één van de lekkerste auto’s in zijn prijsklasse kunnen zijn. Qua prijzen zal de Coupé iets boven de Spider worden geplaatst dus reken op een bedrag van iets onder de 40 mille.

Wanneer de 124 Coupé komt? Dat is uiteraard koffiedik kijken maar naar het schijnt is de ontwikkeling al op gang en zouden we de presentatie al ergens volgend jaar kunnen verwachten.

FIAT124SportCoupe-2372_3

Voor ons zou de 124 Coupé per direct één van onze favoriete auto’s van het moment kunnen zijn, we hebben een zwak voor de vaak ondergewaardeerde modellen als de klassieke 124 Coupé, 850 (Sport)coupé, 130 Coupé en natuurlijk de schitterende Dino. Kortom: Fiat, kom maar door met die tweezitter!

Bron: Autocar.