Straton Speciale: terug naar de seventies

Er zijn tegenwoordig talloze kleine horlogemerken, ook wel microbrands genoemd. Van veel hoor je na één of twee horloges niets meer, slechts enkelen blijven zeer succesvol. Straton is er daar eentje van en het merk komt nu met de schitterende Speciale. Hebben!

Straton is enkele jaren geleden begonnen met het maken van autosport-geïnspireerde horloges en doet dat erg succesvol. Na de Vintage Driver Chrono, de Curve Crono, de VDC MkII en de Syncro is het nu tijd voor de klassiek ogende Speciale. Een bijna vierkante kast, vierkante subdials (voor de stopwatch) en retro kleurencombinaties geven de Speciale een échte jaren ’70 uitstraling, zonder oubollig te ogen. Waar de eerste Vintage Driver Chrono nog een basic horloge zonder al te veel poespas was, is de Speciale uitgevoerd met hoger gelegen metertjes, opgelegde indexen en een prachtige afwerking.

Verwacht bij Straton geen troep, het merk gebruikt hoogwaardige materialen en goede uurwerken. Er zijn twee keuzes als het om de techniek gaat. De eerste is de versie met Seiko Meca-Quartz, een zeer betrouwbaar en nauwkeurig uurwerk. Daarnaast is er een automaat die uitgerust is met een Zwitsers Valjoux 7750 uurwerk, deze is te herkennen aan het dag/datum venster. Er kan gekozen worden uit vijf verschillende kleuren en al die kleuren zijn dan weer te krijgen met een gepolijste óf matte kast. Standaard is er een lederen band gemonteerd, een stalen band is ook mogelijk.

De kast is 42 mm breed (zonder kroon) en 40,8 mm hoog. De Meca-Quartz uitvoering is daarbij 13 mm dik (mede door het mooie bolle saffierglas), de automaat zelfs 14,9 mm. De Speciale beschikt over een vast te draaien kroon en de band is 22 mm breed. Zwemmen kan, dieper dan 100 meter moet je niet gaan.

De Speciale is vanaf nu via Kickstarter te bestellen via pre-order, daarmee bespaar je zo’n 33% op de prijs die je straks kwijt bent. De Meca-Quartz is er via Kickstarter vanaf € 272, de automaat kost je minimaal € 683. Let op: bestellen kan tot en met 5 januari 2018, daarna gaan andere prijzen gelden.

Meer info en bestellen kan hier: Straton op Kickstarter.