Te koop: Alfaholics zonder Alfaholics

Schitterende originele brievenbus zelfs door bertone-goeroes origineel gelaten

Wij zijn fan van Alfaholics, punt. De ‘Banks Brothers’ hebben het upgraden van (vooral) Alfa Romeo’s uit de 105-serie tot een kunst verheven en ga je zoeken op Youtube of google dan kom je er al snel achter dat niet alleen Alfisti er zo over denken maar ook wereldwijde automagazines en -journalisten. Soms kun je je misschien afvragen of een bepaalde auto niet gewoon origineel moet blijven, uiteindelijk gaat het natuurlijk om de lol die de eigenaar met de auto heeft.

Soms gaat het zelfs de mannen van Alfaholics te ver om een auto aan te passen, zoals deze schitterende ‘brievenbus’ van 1970. Heel veel mooier wordt het wat ons betreft niet, de kleur Bluette staat sowieso al op ons favorietenlijstje, als het dan ook nog eens gecombineerd wordt met rood skai dan zijn alle gebeden wel zo’n beetje gehoord. Toch is de kleurencombinatie niet eens het meest bijzondere van de auto, dat is namelijk de staat.
Twee jaar geleden kwamen de mannen van Alfaholics de auto tegen op Sicilië, in een prachtige ongerestaureerde staat en met slechts 87.000 op de teller. Na inspectie vielen de heren als een blok voor het exemplaar en om eerlijk te zijn: dat zegt wel wat! De auto ging mee naar het Verenigd Koninkrijk en verdween daar in de privé-verzameling van Alfaholics.
Bij de auto is ook de originele Carta di Circolazione aanwezig, samen met het originele handboek (met de serienummers van de sleutels genoteerd) en het originele serviceboekje, keurig gestempeld op de juiste momenten. De GT Junior heeft nooit roest of schade gehad en alle panelen zijn volledig origineel met de laspunten zoals deze in de fabriek zijn aangebracht. Datzelfde geldt voor de regengoten en wielkasten. Ooit is de carrosserie deels gespoten, het dak lijkt sowieso origineel te zijn. Omdat dit erg lang geleden is gebeurd is het geheel prachtig in dezelfde staat.
Alle lichtunits zijn origineel, zelfs de eerste serie Carello-koplampen die niet meer te vinden zijn. Hetzelfde geldt voor al het chroom en het RVS. Het feest blijft maar doorgaan: ook het interieur is origineel, de originele rubberen matten liggen beschermd onder wat fraaie matten die ter bescherming dienen.
Toen Alfaholics de auto twee jaar geleden kocht is de auto voor minstens 50 uur de werkplaats ingegaan. Dit om alle techniek tot in de puntjes te controleren en ‘slijtageonderdelen’ te vervangen, zoals rubbers in de ophanging en koel- en olieslangen. Ook werd een origineel standaard uitlaatsysteem gemonteerd.
Banks & Banks hebben sporadisch even met de Junior gereden, er staat inmiddels 1.000 km meer op de teller dan bij aanschaf. Wegens tijdgebrek mag de Junior echter opzoek naar een nieuwe baas. Een prijs noemen de mannen niet, verwacht niet het koopje van de eeuw maar wél een fantastisch mooie GT Junior in prachtige staat en bloedmooie kleurencombinatie.

Update: de auto is binnen één dag verkocht. Niet aan ons helaas.

Meer informatie: www.alfaholics.com