Te restaureren Ferrari 330 GTS levert € 1.500.000 op

ferrari-330-gts-01

Mocht je toevallig één van de 99 Ferrari 330 GTS’en ergens achter in een hoekje van je garage hebben staan, is het wellicht het juiste moment om deze op een veiling aan te bieden. Nummer 5 van de reeks werd enkele weken geleden namelijk afgehamerd voor ruim 1,5 miljoen euro en dient nog gerestaureerd te worden.

De in ‘Blue Celeste’ gespoten 330 GTS die je hier ziet heeft een fraai verhaal. Eigenaar Samuel Scher, die de auto in 1967 nieuw kocht, genoot er ontzettend van en reed in twee jaar tijd goed 40.000 kilometer met zijn spider. Een afstand die niet iedere Ferrari-eigenaar op de teller ziet verschijnen in zo’n korte periode. Als de motor van de Ferrari gedeeltelijk vlam vat, komt de klap hard aan bij Scher en ziet hij geen heil meer in het project. Waarop hij besluit de auto te verkopen aan verzekeringsmaatschappij Bridgeboro Motor Insurance Company (New Jersey).

ferrari-330-gts-02

Na 44 jaar gestald te zijn bij het bedrijf, dat de auto inmiddels bijna vergeten is, wijst iemand erop dat die stoffige  oude auto in het hoekje nog best eens een aardige cent op zou kunnen brengen. De Ferrari 330 GTS met chassisnummer 9393 wordt vervolgens aangeboden bij veilinghuis Gooding&Company en jawel: de hamer gaat voor het laatst omlaag bij € 1.500.000.

ferrari-330-gts-03

Omdat er slechts 99 van deze versies gebouwd zijn, deze slechts 40.000 km op de teller heeft staan en de auto van de eerste tot de laatste schroef ‘matching numbers’ is, zullen we ‘m nog wel een keer terug zien op één of ander bekend concours. Gerestaureerd, of alleen maar goed rijdend gemaakt en geconserveerd, wat steeds meer in trek begint te raken. Al lijkt de roest daarvoor misschien toch iets te ver gevorderd op andere foto’s die je via onderstaande link kunt zien.

ferrari-330-gts-04

Bron: Gooding&Co.