Terugkeer Lancia Aurelia en Delta!

Volgens Luca Napolitano gaat het er van komen: een nieuw modelgamma voor Lancia, ook buiten Italië. In een interview met Automotive News Europe geeft hij aan dat Lancia aan een nieuwe periode gaat beginnen. Centraal daarbij staan drie nieuwe modellen.

Als eerste nieuweling mogen we in 2023/’24 de nieuwe Ypsilon verwelkomen, op basis van het nieuwe CMP-platform, dat we kennen van onder andere de Peugeot 208 en Opel Corsa. Kortom: veel hybride en elektrische versies. Een uitstekende basis voor de toekomst dus.
Na de Ypsilon komt er volgens Napolitano een riante D-segment crossover van zo’n 4,65 meter. De naam? Aurelia! Nu hebben we in het verleden natuurlijk genoeg mooie plannen gehoord die er nooit van gekomen zijn maar alleen die intentie is al mooi. Een stijlvol en luxueus model voor Lancia, ongetwijfeld elektrisch aangedreven. Nog wel even geduld, we lezen 2026 als introductiejaar.
Tot slot, maar dan zijn we alweer een paar jaar verder, moet ook de Delta terugkeren. Een elektrische C-segmenter die ongetwijfeld zijn genen zal delen met andere modellen uit de Stellantis-stal. Er wordt zelfs gesproken over een sportieve HF-versie. We moeten het eerst allemaal nog even zien maar Lancia is alles behalve dood!